Viime aikoina on paljon kirjoitettu siitä, miten useat ICT- ja tekniikan -alan yritykset ovat törmänneet sopivien osaajien löytämisen ongelmaan. Monet alan toimijat ovat ilmoittaneet olevansa valmiita rekrytoimaan suoraan jopa satoja alan ammattilaisia mutta ongelmana on se, että osaajia ei tunnu Suomessa riittävän tarpeeksi.

Vastaavasti monien kansainvälisten osaajien on vaikeaa löytää oikeita kontakteja ja saada jalkaa ulkomaille esim. suomalaisen työelämän oven väliin.

Osaamisen tunnistaminen sekä yritysten sekä tarpeiden ja osaajien kohtaaminen tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeä yhteistyömuoto korkeakouluille ja yrityksille.

Kauppalehti kirjoitti 12.4.2018, että ”Koodaripula on huutava Evan analyysin mukaan ohjelmistoalalla olisi töitä 7000–9000 uudelle tekijälle. Lisäksi koodareita ja digiosaajia kaivataan kaikilla perinteisilläkin toimialoilla. Käytännössä töitä olisi tarjolla tätä isommallekin joukolle. Edellä mainittu luku koskee vain ohjelmistoalaa. Koodareita ja digiosaajia kaivataan kaikilla perinteisilläkin toimialoilla.”

Samaisessa artikkelissa mainittiin myös se, että samaan aikaan yliopistoista ja ammattikorkeakouluista valmistuu aiempaa vähemmän ict-alalle tulevia ihmisiä. Tämä kaikki on ollut meillä tiedossa, kun lähdimme perustamaan Business Landing Serviceä (www.businesslanding.fi) Nyt on sopimukset valmiina eri kumppaneiden kanssa ICT-osaajien löytämiseksi ja ei vain Espanjassa vaan myös laajemmin maailmalta. Näin etätyön kulta-aikaan tämä kaikki on mahdollista ja mikä parasta se tekee tästä maailmasta myös pienemmän ja helpommin käsiteltävän.

Joten ei muuta, kun aktiivisesti hakemaan niitä osaajia Suomen rajojen ulkopuolelta! Ota meihin yhteyttä, me autamme sinua ja yritystäsi!

Kirjoittaja on Tiina Moberg, Business Landing Servicen nopea, energinen ja mutkat suoristava toimitusjohtaja, joka rakastaa muutosta, aktiivista elämää sekä uuden kehittämistä.